2 Haziran 2005 Perşembe

21

42/2=21
42'nin ne olduğunu açıklamaya gerek yok ama 21 nedir peki? Gram cinsinden aldığımızda 21 gramın insan ruhunun ağırlığı olduğu iddia edilir. Öyle midir değil midir bilemem tabii.
Ruhlar ilginç varlıklar vesselam. Ama bir paradoks da aynı zamanda. Şimdi, hiçbir madde yoktan varolmadığına göre ve insan nüfusu geride bıraktığımız bin yıllar içerisinde muazzam bir artış gösterdiğine göre bu "ruh" nereden gelmektedir? Kaba bir hesapla; günümüz dünya nüfusunu 7 milyar kabul edersek 21 gr*7000000000=147000000000gr. Bunu da kg cinsinden yazarsak: 147000000kg. Yani 147000 ton. Günden güne artmakta olan bu kütle nereden karşılanıyor ki? Hatta genişleyen evrenin içini dolduracak madde nereden çıkıyor? Genişleyen evren de bir yerden sonra balon gibi patlamaz mı? Peki bu patlama anında, biz ve bizim dışımızda yaşayan katrilyonlarca canlı varlığın aynı anda öldüğünü varsayarsak, bu ölülerin ruh ağırlıklarından oluşacak olan kütleye ne olur?

Matematik saçmalıktır.. Çünkü matematik açıklayamadığı herşeye sonsuz der.. Sonsuz ise varolmayan demektir, çünkü bilinen hiçbir "düşünen varlık" sonsuz kavramını algılayacak kadar gelişmiş değildir. Yani bu bakış açısından bakıldığında tanrı =sonsuz. Çünkü ne bizden üstün bir varlığın varoluşunu, ne de sonsuz kadar büyük bir rakamı tanımlayacak yetiye sahip değiliz. Peki sormak istiyorum neremiz zeki? Hitchhikers Guide to the Galaxy adlı 5 kısa hikayeden oluşan seride, ağır bir suç işlemiş kişileri ceza olarak mahfolmuş bir gezegendeki bir kubbeye sokup ona sonsuzluğu ve kendisinin o sonsuzlukta ne kadar da önemsiz kaldığını göstererek cezanladırıyolar.. İlginç değil mi?

Okul bitti. Rahatlarım derken çok sıkıldım.. Çooook.. Bir de birinden hoşlanıyorum galiba.. Anlam veremedim neyse o önemsiz bir ayrıntı geçecek ne de olsa yakında. İlginç olan:
Geçen yemekhanenin oralarda dolanıyorum, bir arkadaş gördü beni. "n'aber, iyidir ders mers olm kısa film çekiyoruz figüran lazım olur musun?" - "Olurum paşa ne demek?" dedim gittik olduk. Elemanlarda sıkı ekipman vardı, biraz düzensin apar topar dalmışlar olaya iyi birşeyler çıkar belki. Cumartesi de çekim var orada da figüran olacam.. Yakında para talebinde bulunabilirim figüranlıkla hayatımı kazanırım belki.. Okumaktan iyidir.. 2 güzel teklif aldım bugün yine kamera ile ilgili. Onları hayata geçirmeye çalışacağız şimdi dilerim başarırız. gelişmelerden haberdar ederim. ( 1 yıl sonra gelen edit: Ne olduklarını bile unuttum ikisi de olmadı ama)
Geçen gün Alican'la muhabbet ediyorduk. Bir projesini anlatmak için bir siteden örnek verdi. İşte anlattı etti.. Sonra "sitede dolan biraz çok ilham verici bir kaynak" dedi. 10 dakika sonra gitarı elimde tıngırdatırken buldum. Uzun upuzun ufka kadar giden bir yol resmi idi kendileri.. Koskocaman da bir beste çıktı o yoldan.. Uzun ve sıkıcı.. Bir iş var, başarabilirsek bizim Emre(çatal emre) ile, onu da siteden indirebilirsiniz (bu da olmadı neydi acaba?). Emre dedik de adamın Lullaby diye bir parçası var bitiriyor beni.. Böyle yetenekli adamlarla takılmak akıl kârı değil abi bunalıyor insan.. Ben bunaldım gidiyorum..
Görüşelim..

Bu da bu geceden bir enstantane ilginç tabii..
Ulas says:
ben da yatıyom sabah oldu
Ulas says:
puahaah
Ulas says:
sabah oldu yatalım artık
Eglaia (42)- His Dudeness says:
of 12 de nasl galkacam yarın
Ulas says:
ben da galkacam ilk galkan diğerini siksin
Eglaia (42)- His Dudeness says:
gabul be ipne
Ulas says:
sikmeyen top olsun
Ulas says:
siken da top
Eglaia (42)- His Dudeness says:
siken da top
Eglaia (42)- His Dudeness says:
hah senda dedin
Ulas says:
ama sen yoyo ol
Eglaia (42)- His Dudeness says:
senda helva
-------------
Ezan başladı.. Töbe töbeee.. Günaha girdik görün?




rules are for breaking. o nedenle "let's go bowl"

3 yorum:

oz dedi ki...

1 bucuk yil sonra gelen yorum:
uzun yol ha? bestelenis hikayesini da ögrendim aha mis.. :) birgün mesur oldugunda ben bu adamin veledligini bilirim diye hava basacam :D

abi devam et yaw yazmaya.. birkac ayda bir da olsa..

The Dude dedi ki...

I will see you in some other place my dear dude :).

oz dedi ki...

"see you in another life, brother"